Visita guiada a l'exposició TRANSIT de Javier Corso i Mingo Venero



Dijous 30 de novembre els alumnes de segon curs del CFGS de Fotografia van realitzar la visita guiada a "TRANSIT" , exposició desenvolupada per Territorios Libres & OAK stories per DOCfield Barcelona, ​​festival fotografia documental. La mostra comprèn quatre projectes documentals amb imatges dels fotògrafs Mingo Venero i Javier Corso; editats i presentats sota una acurada proposta expositiva a càrrec de Cristina Sánchez i Pablo Pérez.
Javier Corso i Mingo Venero
Centenars de milers de litres de gasolina viatgen cada dia de forma il·legal de Nigèria a Benín; milions de tones de cautxú de la selva amazònica van ser explotats amb l’auge de la goma al segle XIX; centenars de miners encaren cada dia un viatge al cor de la terra a la recerca de minerals i maragdes a Potosí i Boyacá. La manca de béns o recursos en uns casos, el desig per obtenir-los o l’ambició per explotar-los continua produint, en l’actualitat, infinitat de desplaçaments de mercaderies i persones arreu del món, dins i fora dels països productors. I sempre hi ha conseqüències.
Javier Corso
Fotògraf, fundador i director de l’agència de projectes documentals OAK stories. Des del 2011 exerceix com a documentalista a la recerca d’històries individuals que expliquin realitats globals, desconegudes i excepcionals. El seu treball té la voluntat d’indagar en la condició humana a través dels seus conflictes, herència i tradicions.
Mingo Venero
Compromès amb els drets humans i la justícia social, el seu treball documental se centra en les desigualtats socials, les migracions i els drets de la infància, donant visibilitat i veu a les persones més desafavorides. Des de 2006 ha desenvolupat projectes i col•laboracions amb diferents ONG a Europa, Àfrica i Amèrica Llatina. Alguns dels seus treballs han estat premiats en certàmens nacionals i internacionals. També és reconegut per la seva fotografia de carrer i com a professor. És membre fundador de Calle35 i de Territorios Libres.


Aquesta sortida es relaciona amb el projecte de Reportatge Documental de l'assignatura de Teoria Fotogràfica UF3. Fotografia Aplicada_De document a obra d'art.

Exposició: Del 11.11.17-10.12.17 a la Nau Bostik
Alumnes: CFGS de 2n Curs de Fotografia
Visita guiada: Javier Corso i Mingo Venero
Link: http://naubostik.com/actividad/transit-docfield17/









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet