Exposició CITTÀ Núria Martinez Seguer, professora de l'escola

Exposició de fotografia CITTÀ by Núria Martinez Seguer
Dijous 19 d'octubre de 2017, de 19 a 21h.

Del 19 d'octubre al 17 de novembre de 2017
Galeria H2O c/Verdi, 152 BCN 

Città és la ciutat estereotipada, la ciutat sense nom: totes les ciutats poden ser la mateixa ciutat. Les ciutats són una i una ciutat pot ser totes les altres.
Les ciutats creixen, canvien i evolucionen. Ens parlen de la seva cultura, de la seva història, dels seus habitants, de la seva atmosfera, de les seves olors, de la seva llum, de les seves ombres i perquè no?, de nosaltres. Com diu David Le Breton: "La ciutat no està fora de l'home, sinó en ell, impregnant la seva mirada, la seva oïda i tots els altres sentits".

El títol de Città és un tribut al neorealisme italià. El conjunt de les imatges prenen el carrer com a escenari principal. Temps i espais se'ns presenten fragmentats, visualitzant-se per la fràgil línia entre la ficció i el documental. Les fotografies no apareixen aïllades, sinó formant un conjunt narratiu coherent. Città esdevé un viatge cartogràfic d'espai i temps, a la recerca d'un mateix.

L'essència de Città és el viatge interior que es projecta en cadascun de nosaltres. En contemplar les fotografies tornem a sentir i reinventar dins nostre unes noves ciutats, noves experiències, noves emocions, nous sentiments, allò privat torna a ser públic i viceversa. El testimoni visual de Città descriu les diferents interpretacions, ja siguin socials, culturals o individuals, de la realitat observada. En aquestes captures d'instants fugissers, hi ha músiques, ritmes, carrers, les olors de la nit, el silenci. Recordant el Talmud: "No veiem les coses com són, sinó tal com som nosaltres mateixos".  


Núria Martinez Seguer 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet