ACTE D'INAUGURACIÓ DE CURS EASD_ESDAP SERRA I ABELLA

dia 7 octubre 2016  Sala Gran de Caixa Forum a les 11,30 h
  • Conferència Inaugural " CONTRA EL CONSENS" a càrrec de NÚRIA GÜELL
  • Presentació de Projectes d'alumnes

CONTRA EL CONSENS


Quan el consens només permet la perpetuació del status quo, encara que sigui tenyit de nous colors, l'acte creatiu és el que pot desafiar els límits establerts -consensuats- i configurar nous possibles. Per tant, la cultura sempre és l'opció política més radical a llarg plaç, ja que no veiem les coses tal com son, sinó tal com som.
          
 
NÚRIA GÜELL (1981, Vidreres, España)      
www.nuriaguell.net
         

El treball de Núria Güell analitza com els dispositius de poder oprimeixen i afecten a la subjectivitat sotmetent-la, específicament a través de la legalitat establerta i la moralitat hegemònica.


El coqueteig amb els poders establerts, els privilegis del món de l'art així com els atorgats socialment i la complicitat amb diferents aliats són els recursos en els quals basa les seves operacions artístiques, que diluint-se en els límits de la seva pròpia vida es desenvolupen com a tàctiques disruptives en contextos específics; amb l'objectiu de subvertir les relacions de poder imposades i qüestionar les identificacions assumides.



Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (Espanya), contínua els seus estudis a la Càtedra d'Art de Conducta a l'Havana (Cuba) sota la direcció de Tania Bruguera. El seu treball s'ha exhibit a La Biennal de l'Havana, de Pontevedra, de Ljubljana, de Liverpool, d'Atenes, de Göteborg i en la Triennal de Tallin i de Sorocaba així com a museus de Barcelona de Medellín, l'Haia , Madrid, Hertogenbosch, París, Nova York, Chicago, Miami, Formigine, Londres, Kiev, Estocolm, Istanbul, Leipzig, Bucarest, Zagreb, Cali, Lima, Berlin, Graz, Varsovia, Praga i Viena; també col·labora amb diversos centres socials auto-gestionats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet