Del guió a la pantalla, conferència de Pol Turrents

Pol Turrents, (AEC) Director de fotografia, va impartir dilluns 9 de maig la conferència organitzada pel departament de Gràfica audiovisual a la qual hi van assistir els alumnes de 1r i 2n de Gràfica Audiovisual i de 1r de Fotografia.

Des de la fase de lectura del guió i la primera aproximació a la seva posada en escena, fins a l'últim detall de la postproducció. A la xerrada Pol Turrents ens va mostrar l'itinerari que ell segueix i que ha convertit en un mètode de treball reeixit, com demostren els èxits professionals obtinguts.

En un to afable que contagiava bondat i entusiasme, els alumnes van poder escoltar les experiències viscudes d'aquest intens realitzador. Com si es tractés d'una aventura, en Pol Turrents, va anar repassant el seu palmarès en forma d'anecdotari, de forma que s’esvaïa per moments la frontera entre la realitat i la ficció.

També va fer una radiografia no massa esperançadora de l'actual panorama audiovisual a Europa i en particular a Catalunya. Malgrat això, va ser prou optimista amb la necessitat que té el sector audiovisual pels especialistes en postproducció i efectes especials (VFX), estretament relacionats amb els nostres estudis de Disseny Audiovisual, posant-ne com a exemple la bona sortida que tenen actualment els tècnics formats en Nuke.

Pol Turrents és especialista en cinematografia digital. Entre d'altres ha participat en llargmetratges com "Salvador" (2006), en documentals com “Enxaneta"(2014), en videoclips (Els Pets, Pep Sala, Gossos, Serrat, Roger Mas...) i en nombrosos espots publicitaris (La Caixa, Danone, Mercat de les Flors...). Va ser nominat als premis Gaudí com a director de fotografia pel seu treball en la pel·lícula Xtrems (2010). Paral·lelament a la carrera de director de fotografia, imparteix de manera regular conferències, ponències i cursos a l'ESCAC, a la Universitat Menéndez y Pelayo de Santander i en general a centres escolars interessats per l'audiovisual. També ha impartit formació pels treballadors de TV3. És membre de l'AEC, de l'ACTV i de l'Acadèmia del Cinema Català.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet