Engeguem TipusLab amb Jordi Embodas: "Faig tipografia d'autor"


Hem engegat TipusLab, un projecte tipogràfic en equip, dins l'assignatura de tipografia experimental de 4t de grau en disseny gràfic. En trobareu més detalls a facebook.com/TipusLab i instagram.com/TipusLab

Aquest mateix dimecres hem fet la primera revisió del conjunt dels caràcters. Per fer-ho, hem comptat amb la participació de Jordi Embodas, el dissenyador de tipus de lletra tan reconeguts com Trola i Bulo. Les podeu veure al seu web: www.tipografies.com

En la primera part del taller, Embodas ens ha explicat la seva experiència tipogràfica i ha compartit algunes reflexions, com ara que, per dissenyar tipus, més que talent, has de tenir constància. També ens ha explicat que va trigar tres anys a dissenyar el seu primer tipus de lletra; que considera que fa tipografia d'autor, encàrrecs que es proposa ell mateix i que més tard els busca sortida; i que el disseny tipogràfic acaba sent una obsessió en la recerca del funcionament de cada detall.



Entre les mostres que hem pogut veure hi havia una bíblia feta en la tipografia Pona i dos diaris (a mode d'espècimen) plens de mentides, dissenyats en Trola i Bulo respectivament.

El projecte TipusLab, del qual n'anirem informant puntualment, preveu més endavant la col·laboració de tots aquells que hi estigueu interessats a participar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet