Fora de sèrie: conferències



dijous 7

De 09.00 h. a 10.00 h.

Alehop. Rizoma. Tejedores Urbanos. Anita García


Ens acosta als projectes dirigits a comunitats amb la finalitat de cocrear teixits socials, serveis i productes respectuosos amb el medi ambient.

Alehop és una eina que crea teixit continu i infinit donant vida a sistemes de convivència més equilibrats: COdisseny! Els productes i serveis neixen com a conseqüència de processos de participació col·lectiva. Impulsa mecanismes per a nodrir i projectar les comunitats en l'autogestió integrant-les en RED:Sostenible! Apropa l'ecodisseny i el medi ambient als col·lectius; reestructura elements existents; canalitza recursos propis creant sinergies i serveis participatius d'impacte social i econòmic per a què, sense augmentar, creïn una xarxa sostenible. La filosofia d'Alehop és la creativitat i l'enginy!

M'agrada plantejar-me reptes i no em fa por la falta de recursos; crec en ells com una estratègia per a reinventar-nos.



MICROCONFERÈNCIESDe 10.30h a 11.30h

Virgulillas: Adrià Molins, Pedro Baños i Sergi Delgado.
www.virgulillas.com
Adrià Gómez.
www.behance.net/adriagomez  
Albert Ramon i Judit Vilarasau.
www.thelab003.com
Crean: Miguel Muntaner i Magoz.
http://crean.es/





De 12.00 h. a 13.00 h. 
Riki Blanco. La Ciutat invisible: L'eslora del contrasentit.
http://www.rikiblanco.net/

Partirem del binomi fantàstic “ciutat invisible” per parlar de les possibilitats, la dimensió i la força que surten d'enfrontar elements oposats o dispars. A través de la mostra d'alguns dels meus treballs més significatius observarem que un dels denominadors comuns de la meva forma de fer és precisament la tenacitat per vincular conceptes la naturalesa dels quals és diferent. D'aquí és d'on surt l'humor, la metàfora, la gregueria, el dilema o la paradoxa. Però també un pretext per prendre un camí dins del procés de gestació d'una idea. Per això parlem d'”eslora”, ja que el fet d'utilitzar un binomi (o un trinomi) t'obliga a relacionar-los i, per tant, a eixamplar l'imaginari. És en aquest pretext per cominar on gaudim de l'experiència de la investigació i on trobem una eina molt útil per a evitar l'estancament i el bloqueig creatiu.




De 15.00 h. a 16.00 h. 
Kathrin Golda- Pongratz. Paisatges de pressió.
http://www.metropolis-bcn.org/faculty/golda-pongratz
La conferència parteix d’una mirada urbanística i teòrica i conformarà un panorama de com entendre el territori urbà i periurbà i quines són les seves perspectives quan s’exposen a la pressió que exerceix la proximitat urbana o la influència de les seves lògiques. També discuteix formes i tècniques d’observació i retrat dels esmentats paisatges.





MICROCONFERÈNCIESde 16.30h a 17.30h

Jordi Oms: disseny gràfic
http://jordioms.com/. 
Oriol Malet: il·lustració
http://www.malet.co/es/oriol-malet/ 
Tània Depares: gràfica audiovisual
http://www.taniadepares.com/
Lucía De Santos: agència de publicitat
Ogilvy & Matter
Joan Piulachs

http://www.coroflot.com/joanpiulachs
José Luis Jiménez Cañete: fotografia. 
Toni Soldevila: fotografia i il·lustració.



De 18.00 h. a 19.00 h. 
Presentació dels resultats del taller La Consulta d'Art of Many: Jofre Sanfeliu.


divendres 8



De 9.00 h. a 10.00 h. 
Comuniza: Javier Velilla i Olga Llopis. 
Ciutats: un recorregut per territoris gràfics.
http://www.comuniza.com/

Les ciutats són espais de persones, d'intercanvi econòmic, de sistemes polítics, de relacions culturals... però també són universos gràfics. Us proposem un viatge gràfic per territoris que han extret valor i diferenciació als seus codis visuals.



De 10.30 h. a 11.30 h. 
Cla-se: Claret Serrahima.
Enric Badrinas i Malva García Sawada.
http://www.clasebcn.com/

Conferència: Clase bcn, de peus a terra L'estudi clase bcn dirigit pel dissenyador Claret Serrahima aposta per apamar el terreny que trepitja i per conèixer bé els clients i les seves necessitats. Una mirada ultra local el porta a apostar per la ciutat i per treballar amb els peus a terra.
Actualment, fent una passejada per la ciutat, es poden trobar diversos treballs del seu estudi: el redisseny de l'escut del Barça o el de l'Ajuntament, la identitat del centre d’Arts Santa Mònica o projectes de senyalització com el del Parc Riu Llobregat en són alguns exemples.



De 12.00 h. a 13.00 h. 
Presentació del cartell guanyador de les Festes de Primavera 2013 de L'Hospitalet.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet