Festival Anima de Brusel·les, Festival Animac de Lleida...

Cristina Fonseca, del departament d'animació audiovisual va assistir al festival Anima de Brusel·les (del 8 al 17 de febrer) i va visitar també el museu del còmic de la ciutat. Dels curts visionats en destaca: Feral, de Daniel Sousa (USA), -Grand Prix Anima 2013- i l'exposició de ninots articulats stop motion (Christophe Gautry and Arnaud Demuynck).
També va assitir a l'Animac de Lleida (del 28 de febrer al 3 de març). Un dels curts a competició, de Michele Lemieux, estava realitzat amb pantalla d'agulles, una singular tècnica que consisteix en una pantalla plena d’agulles mòbils que generen un relleu, el qual s'il·lumina tot creant un joc de llums i ombres que es filmen després de cada moviment foto a foto.
Altres documentals destacats són A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman, realitzat amb diverses tècniques d'animació, una adaptació de la falsa i fictícia autobiografia que Graham Chapman va escriure l’any 1980. Tot i que ja fa vint-i-tres anys que és mort, el mateix Chapman és el narrador del film gràcies a unes gravacions de la lectura del seu propi llibre descobertes recentment, que van ser realitzades tres anys abans que en Chapman morís al 1989.
Igualment remarcable va ser la  retrospectiva de l’obra fèrtil de Theodore Ushev, autor de Tzaritza (2006), The Man Who Waited (2006), Tower Bawher (2006) i Drux Flux (2008), Lipsett Diaries (2010), Yannick-Nézet-Séguin: No Intermission (2010) i Nightingales el desembre (2011).
El curt guanyador del Premi del Públic: Fresh Guacamole, del realitzador PES. I el guanyador del cartoon d'or va ser Oh Willy..., d'Emma De Swaef i Marc James Roels.

Els dos catàlegs estan a la biblioteca per a consulta d'alumnes i professors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet