Comunicat de direcció: obra derivada

Respecte a la polèmica sorgida sobre una de les obres seleccionades per al concurs de cartells de primavera el centre i l'organització manifesten:

En cap cas es pot considerar aquesta obra un plagi, ja que l'obra de referència i l'obra final són diferents. Només es pot entendre com a obra derivada o composta, que és aquella obra que n'utilitza una de preexistent. Les obres derivades o bé introdueixen l'obra preexistent a la nova obra o bé la transformen de tal manera que en surt una de nova i original.

Si bé és cert que per fer una obra derivada es necessita l’autorització de l’autor, també cal puntualitzar que en el cas que no hi hagi contraprestació econòmica, com és aquest cas, NO és necessari aquest consentiment, i encara més quan aquesta creació és fruit d’un treball acadèmic. En aquest cas la llei permet fer una obra derivada sense l’autorització de l'autor.

Cal destacar que ni l'organització ni el jurat del concurs coneixia les circumstàncies d'aquest cartell en el moment de la selecció dels finalistes. La decisió final seria diferent en cas que l'obra fos premiada, cosa que obligaria a posar en marxa els procediments oportuns, retirant-li el guardó i procedint a una nova selecció.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet